Materialer

Drømmen bag Treends er at skabe naturlig og varm boligindretning ved hjælp af naturlige materialer, nemlig træ. Mit ønske om at skabe bæredygtige produkter er så dybt forankret i treend som virksomhed, at jeg minimum en gang om ugen tager et kig på mine planer for tiltag og om der er noget mere eller nyt, der kan implementeres for at komme endnu et skridt nærmere. Jeg stræber efter at forene skønhed og mit mål om miljøansvarlighed i ethvert produkt, jeg skaber.

fra tanke til virkelighed

Min drøm om personligt og tidløst design, produceret i Esbjerg

Min rejse med Treend startede som et passioneret eventyr i oktober 2020, en hjertevarm affære, hvor min kærlighed til bæredygtighed blev grundlaget for min kreativitet. Det begyndte som en tiltrængt pause fra min hverdag som webudvikler, men det udviklede sig hurtigt til meget mere: en bevægelse, hvor danskerne omfavner ideen om bæredygtighed som det primære fokus. Treend er nu hjertet i min dagligdag.

Selvfølgelig er kunder afgørende for enhver butik, men for mig blev skabelsen af produkter til virksomheder, private hjem og store begivenheder, baseret på bevidste valg for bæredygtighed, en passion. I februar 2021 dykkede jeg hovedkulds ind i denne verden. Små tanker og utallige timer med research for at dygtiggøre mig inden for bæredygtige materialer blev til en gennemtænkt løsning. Nu står jeg her med en solid forretning, der har implementeret aktive og klimavenlige tiltag. Mit designhjørne, showroom og produktion i Sædding, Esbjerg, er epicentret for mine kreationer, som du ser her i butikken, samt specialdesigns til både private og virksomheder – alt sammen med fokus på vores klima og miljø.

Fremtiden tegner lys: Jeg har en væld af nye idéer til produkter, som løbende bliver tilgængelige her på shoppen, og de er alle født med en passion for bæredygtighed, fremtidssikring og anvendelse af naturlige materialer. Velkommen til Treend, hvor min drøm om en smuk og bæredygtig verden tager form.

Nyeste varer på shoppen

Designet med omhu og sans for detaljen, produceret med omtanke for klimaet.

Et lille overblik

Mine skridt mod et mere bæredygtigt treend

Det er klart som dagen – bæredygtighed er et hjertevarmt emne for mig. Måske har du også bemærket det, når du har navigeret rundt på webshoppen – fra forsiden til de enkelte produktsider. Vi har alle et ansvar for at værne om vores omgivelser, fra vores egne små områder til hele klodens miljø. Det er vigtigt, at verden fortsat er et skønt sted at befinde sig!

Når du udforsker vores produkter, er det med tanken om at skabe en følelse af tryghed for dig. Bæredygtige tiltag er ikke blot et emne; det er en forpligtelse til at forsøge bevare og forbedre verden omkring os. Så kan du føle dig sikker i, at dine valg her på shoppen er skabt med respekt for vores planet og med ønsket om at skabe en positiv indvirkning på din oplevelse og på kloden.

Naturlige materialer

Jeg har en ægte kærlighed til træ – måske har du allerede fundet ud af det. Derfor er fundamentet for mine designs altid nøje udformet med tanken om at lade naturprodukterne spille hovedrollen.

Grøn energi

Mit arbejdsrum, hvor design udvikles og produkter produceres, samt mit hjørne, hvor du måske følger mine videoer og lives, er drevet af grøn el fra Jysk Energi. Det er vigtigt for mig at bruge bæredygtig energi i hele produktionskæden. Fra udvikling af design til transporten arbejder jeg med omhu for at minimere vores påvirkning af miljøet. Så når du vælger treend, kan du vide, at de er designet med omhu og skabt med respekt for naturen.

Emballage i genbrugsmaterialer

Din bestilling har en særlig værdi for mig, og det er vigtigt for mig, at den rejser fra mig til dig på en ordentlig måde, med aktive bæredygtige valg. Derfor gør jeg mit ypperste for at vælge emballage, der omhyggeligt beskytter dens til tider sarte kanter, samtidig med at den er lavet af de mest bæredygtige materialer, jeg kan finde. Ved at vælge emballage, der både sikrer, at dine produkter ankommer sikkert og tager hensyn til miljøet, vil jeg skabe et ekstra lag af tryghed i din købsoplevelse.

CO2 kompenseret levering

Der er flere årsager til, at jeg har valgt at sende pakker med GLS. Den første grund er deres hurtige levering. Dette sikrer, at du modtager din bestilling, mens den stadig er nyproduceret. Samtidig deler vi en fælles ansvarsfølelse overfor klimaet, hvilket betyder, at alle GLS-rejser er CO2-kompenserede. Dette skaber en ekstra tryghed for både mig som afsender og dig som modtager, idet vi sammen bidrager til en mere bæredygtig og miljøvenlig levering.

Lad os gå i dybden

Hvordan beviser jeg pladernes bæredygtighed?

Hvor kommer mine plader fra?

Jeg køber mine fineret MDF plader mine plader ved et anerkendt dansk agentur, som sikrer at fineren på MDF pladerne, eg og valnød, er Certificeret.

Hvad er en Cerficiering?

"Når du som forbruger eller virksomhed vælger , er du med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Dette gælder, når du køber eller producerer produkter af -certificeret træ - lige fra havemøbler og gulve til papir og emballager."
- https://dk.fsc.org/dk-dk

Finér er træ, der er skåret i 1mm lag,
så du bibeholder du den eksklusive naturlige skønhed

Jeg bruger både fineret MDF og krydsfinér, alt efter krav til produktet

MDF er en forkortelse for Medium Density Fibreboard. Det er en særlig kategori af træfiberplader. Fælles for træfiberplader er at de fremstilles af løv- eller nåletræ, som findeles til fiberstørrelse og samenpresses til plader med lim i en tør proces. Jeg bruger det, man kalder “Anvendelsesklasse 2” MDF, som tillader lejlighedsvis højere fugt (f.eks. i uopvarmede fritidshuse, garager o.l.). Det tillader dog ikke høj luftfugtighed, vind og vejr i længere perioder.

Krydsfiner er lavet af tynde lag af finer, der er limet sammen med åreretningerne på kryds. Fremstillingen af finér foregår ved, at der afskrælles tynde lag af en roterende træstamme. 
Stammerne blødgøres forinden ved vandlagring eller kogning. Finérlagene bliver limet sammen sådan at fiberretningen i en finér altid står vinkelret på fiberretningen i mindst en nabofinér. De skiftende fiberretninger skaber et plademateriale med meget stor stabilitet og holdbarhed både på langs og tværs af pladens retning.

*Min lille kommentar til at bruge mine produkter udendørs er, at jeg leverer mine produkter i ubehandlet træ. Derfor taget det sol, vind og vejr til sig, som man kender det med nye terrassemøbler. Jeg anbefaler derfor, at man giver dem en god udendørs behandling, hvis man vil have et smukt produkt i mange år.